De geschiedenis

De Australian Labradoodle is het resultaat van de zoektocht naar een allergievriendelijke geleidehond, die sinds het begin van de 70-er jaren gefokt wordt. 

Wally Cochran was de eerste die ging fokken met een Labrador en een standaard Poedel en gaf het resultaat de naam Labradoodle. 
Tegan Park en Rutland Manor uit Australië gingen door met het werk van Cochran en werden de grondleggers van de Australian Labradoodle. 

De Australian Labradoodle is zoals gezegd niet "zomaar" een kruising tussen een poedel en labrador. Een heel selectief fokprogramma met op gezette tijden infusies van andere rassen heeft er voor gezorgd dat de Australian Labradoodle zijn bijzondere eigenschappen heeft. 

De Australian Labradoodle heeft een vriendelijk, sociaal karakter en een allergievriendelijke vacht. Australian Labradoodles hebben een golvende of krulvacht en geven geen lichaams- of vachtgeur af.
Dit alles maakt de Australian Labradoodle een ideale familiehond voor mensen die anders geen hond zouden kunnen houden.


Kleur, vacht & maten


Kleur:
De kleur is heel uiteenlopend van wit/crème tot rood, chocolade en zwart.
Het pigment is leverkleurig of zwart en dat zie je terug aan de neus en de zooltjes van de voeten.
​Lichte ogen komen vaak voor bij de honden met leverkleurig pigment, bruine of zwarte ogen bij het zwarte pigment.

Vacht:
De fleecevacht: Dit is een zachte krullende of golvende vacht. De vacht hoort makkelijk open te vallen. Deze vacht is gemakkelijker in onderhoud dan de wolvacht: Deze vacht lijkt op de vacht van een schaap en heeft wat meer onderhoud nodig.

Maat             Schofthoogte     Gewicht

Mini                 35 - 42 cm        10 - 15 kg
Medium          43 - 53 cm        15 - 23 kg
Standaard      53 - 63 cm         23 - 42 kg